Agenda jeugdviva in de zomervakantie

Deze zomervakantie is er weer veel te beleven voor de jeugd bij speeltuin Tuindorp, speeltuin 't Polböske, en Smiley. Hier de volledige agenda.

Kijk voor de agenda van
heel Enschede op jeugdviva.nl

Speeltuin Tuindorp

Leeftijd: 4 t/m 12 jaar.
Locatie: Vlierstraat 65, 7544GG Enschede
Tijd: 10.00 – 15.00 uur.
Overblijf: ja.
Lunch meenemen: nee.
Kosten: 1 € per dag.
Contact: André Damhuis en Lute Huizing, tel. 053-4762523.

 • Maandag 23 juli: we beginnen rustig. Er zal een clinic gegeven worden door Ji Do Kwan, waar je aan kunt deelnemen. Je kunt ook mooie dingen gaan maken met creatief. Verder kun je je laten schminken als tijger, clown of iets anders. Je kunt volleyballen, skippyballen, hoela-hoepen en nog veel meer. Vergeet vooral bij mooi weer je zwemkleding niet. Wij zorgen ook voor watervertier.
 • Dinsdag 24 juli: vandaag komt er een echte stormbaan, waar je op kunt klauteren en glijden. Verder kun je gaan voetballen, volleyballen, skippyballen en nog veel meer leuke dingen. Je kunt ook weer creatief bezig zijn of je laten schminken. Bij mooi weer zwemkleding meenemen.
 • Woensdag 25 juli: wij hebben vandaag een heus voetbaltoernooi. Als je hier aan mee wilt doen, kun je je maandag, op de eerste VIVA-dag, opgeven. Ook komt er de NUSO-bus met allerlei leuke spelletjes. Natuurlijk kun je weer leueke dingen maken en je laten schminken. Er komt ook een springkussen met blokken, waar je allerlei leuke dingen mee kunt doen. Bij mooi weer
  zwemkleding meenemen.
 • Donderdag 26 juli: wat het wordt, blijft nog een verrassing. Dus als jullie het willen weten, kom dan allemaal naar de speeltuin. Ook is het springkussen met de blokken weer aanwezig. Verder kun je gaan voetballen, volleyballen, skippyballen en nog veel meer leuke dingen. Je kunt ook weer creatief bezig zijn of je laten schminken. Bij mooi weer zwemkleding meenemen.
 • Vrijdag 27 juli: vandaag is alweer de laatste dag van de VIVA. Deze staat in het teken van de ENIGE ECHTE TUINDORP GOT TALENT. Als je mee wilt doen, kun je lekker de hele week oefenen alleen of met een vriendinnetje of vriendje. Hiervoor opgeven kun je je tot donderdag 12.00 uur. Verder kun je gaan voetballen, volleyballen, skippyballen en nog veel meer leuke dingen. Je kunt ook weer creatief bezig zijn of je laten schminken. Bij mooi weer zwemkleding meenemen. We hopen dat je hele familie komt kijken bij de talentshow.

Speeltuin ‘t Polböske

Leeftijd: 4 t/m 12 jaar.
Locatie: Beltrumbrink 52 B, 7544 ZD Enschede
Tijd: 10.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 15.00 uur. Uiteraard zijn er diverse versnaperingen op de speeltuin.
Overblijf: ja, in de pauze van 12.00 uur tot 13.00 kunnen de kinderen overblijven.
Lunch meenemen: ja, neem zelf eten en drinken mee!
Contact: Natascha Magrië, tel. 053 477 08 57, e-mail: tpolboske@gmail.com.

 • Maandag 30 juli: Kentucky spel-activiteiten, creatief, tafeltennis, dammen, waterspelen bij mooi weer.
 • Dinsdag 31 juli: Kentucky spel-activiteiten, creatief, tafeltennis, dammen, waterspelen bij mooi weer.
 • Woensdag 1 augustus: pannenkoekendag, Kentucky spel-activiteiten, creatief tot 12.00 uur, tafeltennis tot 12.00 uur, dammen tot 12.00 uur waterspelen bij mooi weer. De MVT rijdt met treintjes rond de speeltuin vanaf 13.00 uur.
 • Donderdag 2 augustus: Kentucky spel-activiteiten, creatief, tafeltennistoernooi, dammen, waterspelen bij mooi weer. Sportdag 11.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 15.00 uur
 • Vrijdag 3 augustus: Kentucky spel-activiteiten, creatief, damtoernooi, waterspelen bij mooi weer.

Smiley & Alifa

Alifa/Smiley/De Brink hebben dit jaar geen VIVA. In plaats daarvan zijn er op verschillende locaties buitenspelactiviteiten. Drie weken lang kun je vier dagen in de week meedoen met allerlei sport- en spelactiviteiten in de Wesselerbrink en Helmerhoek. Deze Buitenspeeldagen komen in plaats van de Jeugd-ViVa. Voor € 0,50 per middag kun je meedoen met alle activiteiten en krijg je tussendoor wat te drinken en iets lekkers. Er zijn verschillende activiteiten zoals sport, muziek, dans en techniek. Leef je uit op het luchtkussen of laat je schminken. Binnen spelen kan ook met lego, kapla, kleurplaten of knutselmateriaal.

Locatie: Wesselerbrink en Helmerhoek.
Tijd: 14.00 – 16.00 uur.
Kosten: 0,50 € per dag.
Contact: Jeroen Geerink (06-42604303) en Ramona Tahadi (06-53205332) namens Alifa en vanuit de Brink/Smiley Silvia de Vos (06-21174532).

In Wesselerbrink zijn er activiteiten, op locatie Wesselerbrinklaan 150 / Hertmebrink 1, op de volgende dagen:

 • Woensdag 25 juli
 • Vrijdag 27 juli

 • Woensdag 1 augustus
 • Vrijdag 3 augustus

 • Woensdag 8 augustus
 • Vrijdag 10 augustus

Voor ouders met kinderen t/m 3 jaar is er in augustus ook wat te doen. Zij kunnen op deze dagen van 14.00 – 16.00 uur aanschuiven bij de activiteiten van opvoedondersteuning. Voor een drankje wordt gezorgd!