Ander uitzicht bij de waterbak

De waterbak tegenover het winkelcentrum was al enkele jaren niet meer in gebruik. Het is nu omgebouwd tot een grote bloembak met prairiegras.

Door onze wijkbeheerder,
Ton Loevering

Een paar jaar geleden lag er aan de Broekheurnering op de hoek van de Wesselerbrinklaan een bak met water met een waterval aan de achterzijde. Als de waterbak vol was dan stroomde het water via een overloop in de achter liggende vijver van het Wesselerbrinkpark.

Deze bak wordt al jaren niet niet meer gebruikt, mede omdat de pomp er niet meer is. [Er is wel een pomp in de vijver – red.] Om de bak leeg te laten is ook geen fraai gezicht. Totdat iemand opperde “waarom maken we er geen plantenbak van?” Het idee was geboren!

We hebben verschillende ideeën bekeken. Uiteindelijk is het idee van prairiegras het geworden, zie de linker foto hieronder. Omdat het een bak is met een kleine overloop moest er wel een drainage in. Dat is op de middelste foto te zien. Daarna is het opgevuld met grond en een granulaat geschikt voor prairie grassen; zie rechter foto.

Als je nu gaat kijken dan zie je ook dat het is ingeplant met verschillende soorten grassen. Dit alles is mogelijk gemaakt door de gelden van de wijkbudgetten. Als alles meezit kunnen wij dit jaar kijken naar een mooi stukje prairie.

Het is een kwetsbare plek waar veel mensen zich ophouden; laten we met elkaar ervoor zorgen dat het netjes blijft. Dat kan door de bak met rust te laten en er geen vuil neer te gooien.