Mylene van Wilpe doet gooi naar Miss Overijssel

Wat is er zo bijzonder aan dit meisje of liever gezegd deze 22-jarige dame? Ze werkt bij een fitnessclub en geeft zwemles aan kinderen, maar dat is het niet: ze hoort bij de 14 finalisten van de miss Beauty Overijssel-verkiezing. En ze woont in Wesselerbrink.

Hoe is dat zo gekomen? Ze werd gescout door een van de juryleden die haar had gezien op Facebook. Daarop kreeg ze een uitnodiging voor de casting-dag in februari samen met nog 100 andere
jongedames.

Bij zo’n Miss-verkiezing komt heel wat kijken. De groep wordt eerste ingedeeld naar leeftijd: de tieners (Miss Teen of Overijssel) zijn in de leeftijd van 16 tot 18 jaar en de
beauty’s 18 tot 26 jaar. Eén finaliste wordt uiteindelijk Miss Teen of Overijssel en bij de Miss Beauty of Overijssel zijn er twee die kans maken: miss Earth en Miss Continental. Miss Earth heeft een visie op natuurbehoud en Miss Continental is een meer politieke titel. Alle deelnemers doorlopen drie rondes: de voorstelronde, de bikini ronde
 en de Engelse vragenronde.

En Mylene is dus geëindigd bij de laatste veertien. De grote finale is op 12 mei 2019 in het Theaterhotel in Almelo. De dames promoten zichzelf via lokale media en Social Media om stemmen te krijgen die voor 20% meetellen in het oordeel van de jury. De uitslag hiervan wordt tijdens de finale in Almelo bekend gemaakt. Wil jij nou dat Mylene wint? Help haar dan door online op haar te stemmen! Er kan gestemd worden t/m zaterdag 11 mei via SMS (dit kost € 1.10), zie missbeautynetherlands.com/finalisten-overijssel-2019/.

De groep van veertien missen traint elke zondag in catwalk-lopen en speechen. Zo bereiden ze zich voor op de finale waar ze Overijssel zullen promoten. Ook op het programma staan fotoshoots en sporttrainingen en zijn de finalisten actief voor de Linda Foundation dat geld inzamelt voor gezinnen met kinderen die het financieel wat zwaarder hebben. De gehele opbrengst gaat naar deze gezinnen. Niet alleen maar mooidoenerij, dus, duimen maar!