Opening park de Magneet

Ongeveer 400 kinderen vermaakten zich woensdagmiddag opperbest in en rond wijkcentrum De Magneet. Aanleiding voor het kinderfeest in de Wesselerbrink was de afronding van de ingrijpende opknapbeurt voor de directe omgeving. Daarvoor is 80.000 euro aan subsidies bij elkaar gesprokkeld door de wijkraad.

„Onvoorstelbaar wat hier tot stand is gebracht”, aldus wethouder Arjan Kampman, die het officiële startschot gaf door onthulling van een bord met het opschrift ‘Park De Magneet’.

Tuin met diverse speeltoestellen
Niet alleen het wijkcentrum maar ook de directe omgeving heeft een metamorfose ondergaan. Er is onder andere een binnentuin met diverse speeltoestellen voor de kleine kinderen en een voetbalkooi gerealiseerd. Tevens is er een elektronische voetbalwand geplaatst, terwijl ouderen er tegenwoordig een mooi plekje hebben op een van de bankjes.

Het feest voor de kinderen uit Wesselerbrink was mogelijk dankzij een bijdrage van het Oranjefonds. Voor de organisatie werkten diverse instanties, zoals Alifa en Scoren in de wijk, samen. Veel vrijwilligers zorgden er voor dat alles goed verliep. Al snel na de start vormden zich rijen voor de patatkraam.