Samen wandelen richting het voorjaar

Sportaal stimuleert bewegen onder volwassenen door op verschillende plekken in de stad wandelgroepen aan te bieden. Wandelen is een laagdrempelig manier om te bewegen, iedereen kan meedoen en is welkom.

Voldoende bewegen is belangrijk. Het zorgt er voor dat mensen zich fit voelen en beter in hun vel zitten en op lange termijn verminderd het zelfs het risico op chronische aandoeningen. Beweegmakelaar Aniek Weda ziet dat er weer meer belangstelling is voor de wandelgroepen die afgelopen jaar zijn opgericht in alle stadsdelen. “Tijdens deze wandelingen krijgen de deelnemers professionele begeleiding maar we zien ook dat het sociale aspect belangrijk is. Er is altijd ruimte voor een praatje, mensen kunnen hun verhaal kwijt. Voor de afwisseling en de uitdaging doen we onderweg ook nog een paar oefeningen”.

In alle stadsdelen zijn er wandelgroepen waar inwoners zich gratis bij aan kunnen sluiten. In stadsdeel noord op woensdag om 12:30 uur bij Service Centrum Noord en vrijdag om 11:00 uur bij ’t Proathuus, in stadsdeel oost op vrijdag om 13:00 uur bij wijkvoorziening Lumen, in stadsdeel zuid op maandag om 17:00 uur en woensdag om 12:30 uur startpunt Le Pompidou in het Wesselerbrinkpark, in stadsdeel west op donderdag om 13:15 uur bij wijkcentrum de Boei en tot slot in het centrum op dinsdag en donderdag tijdens lunchtijd om 12:30 uur bij de Performance Factory.

Deelname is gratis en vrijblijvend. Kijk voor alle tijden en meer informatie op www.sportaal.nl/samenbewegen