MUZIEK EN DANS IN DE MAGNEET.

Zaterdag 16 september was er een vrolijke bijeenkomst in wijkcentrum De Magneet. De bedoeling is om zoveel mogelijk niet-Nederlandse mensen kennis te laten maken met Nederlandstalige liedjes om zo iets te leren over onze cultuur en voor hen de kennis van de Nederlandse taal te verbeteren. Oorspronkelijk was dit een landelijk project, maar toen de subsidie daarvoor stopte, heb ik mijn best gedaan om dergelijke bijeenkomsten voor Enschede te blijven organiseren.

 

Dit is gelukt met hulp van anderen en de eerste bijeenkomst was een groot succes.

Met name veel Syriërs die in de Wesselerbrink wonen, zijn komen opdagen. Wij kenden hen reeds van de taallessen die wij geven in de Bibliotheek zuid.

Ook waren er een tiental Nederlanders, die graag wat liedjes uit de oude doos kwamen meezingen.

De zanger gaf ons, met muzikale begeleiding van zijn vader, een onvergetelijke middag. Speciaal dank voor Marijn Ouwehand en zijn vader.

De sfeer was zo goed dat er spontaan gedanst werd o.a. een Syrische bruiloftsdans. Ook een paar kinderen dansten blij en enthousiast mee.

Kortom een zeer geslaagd feest waar ruim 40 mensen op af zijn gekomen.

18 November gaan we op herhaling, GRATIS ENTREE!. Inloop vanaf 13.30 uur met een gratis drankje, muziek en dans van 14.00 uur tot 15.00 uur en na afloop nog gelegenheid tot napraten onder het genot van koffie of thee met wat lekkers.

Hopelijk tot 18 november!

Groet Jos Poelsma

Hier een klein filmpje voor de sfeer.