MUZIEK EN DANS IN DE MAGNEET.

MUZIEK EN DANS IN DE MAGNEET Zaterdag 18 november is het tweede feestje geweest in wijkcentrum De Magneet. Het eerste was op 16 september met ruim 40 enthousiaste gasten een groot succes. Dat bleek ook, omdat nu ruim 50 personen kwamen genieten van de muziek, dans en zang.

 

De bedoeling is om zoveel mogelijk niet-Nederlandse mensen kennis te laten maken met Nederlandstalige liedjes om zo iets te leren over onze cultuur en voor hen de kennis van de Nederlandse taal te verbeteren.

Met name veel Syriërs die in de Wesselerbrink wonen, zijn komen opdagen. Wij kenden hen reeds van de taallessen die wij geven in de Bibliotheek zuid.

Ook waren er een tiental Nederlanders, die graag wat liedjes uit de oude

doos kwamen meezingen.

Deze keer waren het Noelle en haar begeleider Bert die ons een onvergetelijke middag bezorgd hebben. De Nederlandstalige liedjes bleken opnieuw wat onwennig, maar het plezier was er niet minder om.

4 kleine meisjes openden het bal met lief aandoenlijk gedans. Iedereen genoot volop en stond klaar om zelf mee te gaan doen.

Dat gebeurde op het moment dat er weer arabische liedjes werden getoond op het grote scherm.

De sfeer was zo goed dat er blij gedanst werd o.a. een Syrische bruiloftsdans. De kleintjes dansten blij en enthousiast mee.

Kortom wederom een zeer geslaagd feest.

We denken nu na over een andere aanpak. Het blijkt niet eenvoudig te zijn om goede zangers met begeleiding te vinden. Zij zijn cruciaal met hun optreden.

Daarom bij deze een oproep aan iedereen die zangers kent die op deze middagen GRATIS!!

wil optreden. Wij zouden jullie zeer dankbaar zijn als mensen zich hiervoor aanmelden.

Niettemin hebben we gezien dat een dergelijk feest in een behoefte voorziet om even te genieten en weer blij naar huis te gaan.

We denken nu na over een andere aanpak om dit te kunnen blijven organiseren.

Hou de agenda voor 2024 in de gaten