€ 50.000,- voor de uitvoering van de beste ideeën in Zuid

Op 30 januari start 'Jij maakt Zuid met € 50.000,-'. De Bewonerscommissie Initiatiefkracht Zuid en de gemeente vragen de inwoners van Enschede Zuid om ideeën die Zuid mooier, leuker, veiliger of socialer maken. Voor de beste ideeën is totaal €50.000 beschikbaar. Het indienen van ideeën kan tussen 30 januari en 26 februari via www.stemvanenschede.nl/zuid. Inwoners die dit liever niet online doen kunnen hier terecht:

  • Elke maandagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur in De Magneet (Wijkwijzer)
  • Elke woensdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur in De Magneet (Wijkraad Wesselerbrink)
  • Elke dinsdagochtend en woensdagmiddag in de bibliotheek Zuid (Informatiepunt Digitale Overheid)

De inwoners van Zuid kiezen de beste ideeën

Vanaf 19 maart mag iedereen stemmen via www.stemvanenschede.nl/zuid. Halverwege april wordt er een uitslagenavond georganiseerd. Tijdens deze avond worden de indieners van de door inwoners gekozen ideeën in het zonnetje gezet. Daarna gaan we samen met de indieners aan de slag om de ideeën ook echt uit te voeren.

Promotie

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk inwoners van Enschede Zuid op de hoogte zijn en ook echt ideeën gaan indienen trekken we van alles uit de kast. Van brieven thuis, advertenties in de wijkkrant en op sociale media tot fysiek op de markt of bij het winkelcentrum staan. Zoveel mogelijk vormen van communicatie worden ingezet. Hiervoor hebben we u ook nodig.

Een vraag aan u

We willen door heel Zuid op verschillende locaties posters ophangen en flyers neerleggen om ervoor te zorgen dat iedereen in Zuid weet wat er mogelijk is. Indien u een locatie in Zuid heeft: mogen wij op uw locatie een poster ophangen en eventueel wat flyers neerleggen? Dit gebeurt tussen 29 en 31 januari. Laat het vooral weten in een reactie op deze mail.

Daarnaast zou het geweldig zijn als u over het project iets op uw sociale media kanaal kunt plaatsen en/of het kunt delen in uw netwerk in Zuid. Mocht u dit willen doen dan kunt u bijvoorbeeld de poster of de advertentie uit de wijkkrant gebruiken. Beide documenten staan als bijlage in deze email. Daarnaast is ook de brief die inwoners thuis ontvangen bijgevoegd. Kortom: zegt het voort!

We zouden het geweldig vinden als u ons kunt helpen met het verspreiden van de boodschap zodat we zoveel mogelijk mooie ideeën voor Zuid gaan ophalen én deze na de stemronde ook echt kunnen verwezenlijken! Heeft u vragen naar aanleiding van deze email? Neem dan contact op met Saskia van Dijk (Gemeente Enschede) of Toon Barendsen (Gemeente Enschede). Zie hiervoor de contactgegevens onderaan deze email.

Met vriendelijke groet,

Het projectteam van de gemeente & de Bewonerscommissie Initiatiefkracht Zuid