Supporter van Elkaar – 25 april

Graag breng ik jullie op de hoogte dat we op donderdag 25 april een nieuwe groep van Supporter van Elkaar in Enschede Zuid gaan starten. Locatie V.v. Victoria. Hiervoor zoeken wij deelnemers (volwassen met kinderen) die aan dit programma deel willen nemen. Daar hebben we jullie voor nodig 👍 🙂

Supporter van Elkaar (SVE) is een maatwerktraject van 18 weken waarbij gezinnen, die het niet makkelijk hebben, een steuntje in de rug krijgen met een brug naar een positievere toekomst. Gezondheid en Meedoen zijn de belangrijkste thema’s. Het is vooral belangrijk dat de gezinnen zich veilig en welkom voelen en daarom is het aan het begin gezellig en leuk om te komen. Na enkele weken vullen de ouders een Positieve Gezondheidstest in en gaan we daarmee in gesprek aan welke doelen/stappen ze willen werken met onze steun. Vervolgens gaan we samen met de ouders thema’s kiezen die passen bij de doelen en de behoefte van de ouders. 

Sport/bewegen/spel/cultuur zijn de rode draden in ons traject. De gezinnen hebben op de middagen vooral leuke, actieve en gezellige activiteiten. Onze ervaring is dat deze aanpak dit op allerlei gebieden hele positieve effecten heeft. Aan Supporter van Elkaar is een extra subsidie toegekend waarin de deelnemers, die dat willen, kennis kunnen maken met de Twentse Arbeidsmarkt d.m.v. 6 extra bijeenkomsten. 

De bijeenkomsten vinden plaats bij voetbalvereniging Victoria aan de Geessinkweg en bij slecht weer in een gymzaal/sporthal. Er kunnen max. 15 gezinnen per groep deelnemen en vol is vol. Ook gezinnen uit andere stadsdelen zijn van harte welkom, belangrijk is wel dat ze naar v.v. Victoria willen en kunnen komen.

In de bijlage tref je een flyer en aanmeldingsformulier met informatie voor de gezinnen aan.

De aanmelding kan terug gemaild worden.

Heb je twijfels over een aanmelding, neem dan gerust contact met ons op.

Ook Susan Oude Lansink van de Gemeente Enschede is contactpersoon voor deze groep en bij haar kan je ook terecht met vragen of om gezinnen aan te melden.

Zou je deze mail ook naar collega’s en/of andere organisaties willen mailen die ook met gezinnen werken die wel een steuntje kunnen gebruiken.

Op de website van Supporter van Elkaar is naast informatie ook een korte documentaire serie te zien die een mooi beeld geeft van onze werkzaamheden en de waardevolle resultaten. https://www.fctwentesupportervanelkaar.nl/

Natuurlijk komen we graag in jullie teams vertellen over Supporter van Elkaar en alle vragen die er zijn beantwoorden.

Het aanmelden van gezinnen kan tot 24 april.

Met vriendelijke groet, ook namens mijn collega’s Laura Höfte en Rik Platvoet

FC Twente

Jantinette van Haagen
Trajectbegeleider Scoren in de wijk
Trainer Positieve gezondheid
06 – 510 914 00