oosterveld

Akkoord voor terrein Het Oosterveld

Het plan voor het terrein bij voormalige basisschool het Oosterveld is rond. Er komt een geluidsarme voetbalkooi met parkeerplaatsen, aanplanting van veren, en toezicht op gedrag van jongeren.

Door Bertus Siemerink

 

Het terrein wordt voornamelijk beplant met zogenaamde veren (kleine boompjes). Binnen 3 jaar zullen deze zo hoog zijn, dat je niet meer over het terrein heen kunt kijken. De wijze van aanplanten zal dusdanig gebeuren dat er voldoende zichtlijnen zijn, waardoor je bepaalde delen van het veld kunt blijven zien. De huidige speeltoestellen zullen worden verplaatst en worden verspreid over het terrein waar de aanplant ook plaatsvindt. Aan de zijde waar nu de speeltoestellen staan, wordt ter hoogte van de Markveldebrink een voetbalkooi gerealiseerd van 17×13 meter. Het is een geluidsarme kooi. Om de begroting sluitend te krijgen is de optie om een dak op de kooi laten plaatsen, komen te vervallen. De Werkgroep Wijkbudget (onderdeel van de wijkraad – red.) liet weten dat ze, n.a.v. de presentatie op 5 november, hier nauwelijks of geen overlast van verwachten. De ondergrond zal van trottoirtegels zijn.

Parkeerplaatsen

In overleg met een verkeersdeskundige van de gemeente is overeengekomen dat er parkeerplaatsen worden gecreëerd rondom het bestaande veld op de straat. Dit betekent dat hier belijning wordt aangebracht, waardoor parkeerplaatsen op straat komen. Voordeel hiervan is, dat het kosten bespaart, waarmee het mogelijk is een sluitende begroting aan te leveren. Een ander belangrijk voordeel is dat het autoverkeer gedwongen wordt om langzamer te rijden.

Voorkomen overlast

Door de betrokkenheid van Deniz Türüç en zijn uitverkiezing tot maatschappelijk voetballer van het jaar, is er extra geld beschikbaar gekomen. Hij heeft een deel van zijn prijzengeld beschikbaar gesteld voor dit project. Verder zijn er door de jongeren zogenaamde gedragsregels opgesteld t.a.v. openingstijden en geluidsoverlast ten aanzien van gebruik van de voetbalkooi. In een aparte werkgroep (Omgevings Beheer Groep) worden deze en andere afspraken voortdurend getoetst. Deze werkgroep is inmiddels al een aantal keren bij elkaar geweest, samen met professionals. Deze werkgroep zal voor langere tijd toezien op de leefbaarheid en veiligheid rondom het ‘Terrein Oosterveld’. Uiteraard in samenspraak met directe buurtbewoners.

Nagekomen nieuws van wijkbeheerder Ton Loevering: op 10 december 2014 is gestart met de werkzaamheden. De gemeente streeft ernaar eind maart 2015 klaar te zijn.