locatie3

Organiseer een bewonersgroep met je buurtgenoten

Van één op de drie straten in Wesselerbrink hebben bewoners zich georganiseerd in een bewonersgroep. Heel verstandig. In dit artikel lees je waarom. Organiseer zelf een bewonersgroep, of controleer de gegevens van je groep.

Verstandig

De Wijkraad Wesselerbrink raadt bewoners van de wijk aan om zich te organiseren in een bewonersgroep. Om twee redenen. Het maakt het gemakkelijk voor de gemeente om hen te benaderen. Bijvoorbeeld voor overleg voor een grote verandering in de buurt. En bewoners kunnen zich zo snel organiseren om activiteiten te ontplooien en daarvoor budget te vragen via de wijkraad.

De wijkraad houdt een lijst bij met alle bewonersgroepen en hun contactgegevens, in de on-line gids op deze website. De gemeente maakt daar gebruik van.

Te weinig groepen

Er zijn 30 bewonersgroepen bekend. De meeste bewonersgroepen zijn georganiseerd per straat. Een enkele keer zijn er meer groepen in een straat, of beslaat een groep meerdere straten. Wesselerbrink kent 93 straten, dus circa éénderde van de bewoners is georganiseerd. Dat is te weinig. Bewoners doen zichzelf te kort.

Meld een bewonersgroep aan

Effe checken

In de afgelopen maanden heeft Bertus Siemerink van Alifa alle bekende bewonersgroepen benaderd, zover dat mogelijk was. Daaruit bleek dat 4 groepen helaas niet meer bestaan: Bentelobrink, De Kiepe, Mallumbrink en Postenbrink. Gelukkig zijn er ook groepen bijgekomen.

Controleer of de gegevens van je groep correct zijn

Verloren schaapjes…

Er zijn 10 groepen waarmee het nog niet gelukt is contact te krijgen. Ze staan hieronder genoemd. De wijkraad verzoekt bewoners van deze groepen om zich te melden: meldt even dat je groep nog bestaat, of geef aan dat je groep is opgeheven. Wanneer de wijkraad niets hoort wordt je groep verwijderd uit de administratie.

Agelobrink Niet bereikbaar op telefoonnummer
Berghuizenbrink Mail gestuurd, geen antwoord
Brammelobrink Bericht ingesproken, geen antwoord
Hekselbrink Niet bereikbaar op telefoonnummer
Hoontebrink Geen contactgegevens bekend
Kisveldbrink Geen telefoonnummer bekend
Ootmarsumbrink Geen telefoonnummer bekend
Park Broekheurne Geen telefoonnummer bekend
Tubbergenbrink Mail gestuurd, geen antwoord
Ypelobrink Bericht ingesproken, geen antwoord

Geef aan of je bewonersgroep nog bestaat