hoko Kaamps buiten

Uitje van “HOKO” naar landgoed Kaamps

Kort verslag van het HOKO–uitje naar landgoed Kaamps op 12 september 2015. HOKO staat voor Holthuizenbrink-Kostverloren (pleintje).

Door C.J. van der Beek

hoko busjeOm 13.00 uur verzamelen alle deelnemers van deze middag zich op het HOKO-pleintje. Om met zo min mogelijk auto’s te rijden, hebben we een indeling gemaakt wie met wie meerijdt. Gezien de leeftijd en handicap van enkele bewoners hebben we via een medebewoner een busje van De Posten kunnen organiseren. Waarvoor onze hartelijke aan De Posten en de chauffeur.

Na een korte rit rond Enschede zijn we naar Deurningen gereden. Landgoed Kaamps is onze bestemming. Hier hebben we een rondleiding gehad. Op een enkeling na was nog niemand bij Kaamps geweest en waren wij onder de indruk van het hele gebeuren. Na het educatieve gedeelte kregen wij de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de winkel. Daar werd dan ook goed gebruik van gemaakt en allerlei natuurproducten werden ingeslagen.

Na deze toch nog wel vermoeiende middag, zijn we terug gereden naar Enschede, en hebben bij Restaurant Dolphia gezellig met elkaar kunnen napraten, en heerlijk kunnen eten. Het was een geslaagde, maar toch wel vermoeiende middag. Tegen 19.30 uur zijn we teruggekeerd gekeerd op het oude vertrouwde nest, het Hoko-pleintje.

hoko dinerDankzij het toekennen van subsidie door de wijkraad Wesselerbrink, het gebruik maken van een bus van de Posten, hebben wij de eigen bijdrage van de deelnemers acceptabel kunnen houden.