Haute cuisine Wesselerbrink

De foto’s die je op de website en in de krant ziet zijn door ons, de redactie, gekozen. Een foto moet het verhaal goed vertellen. Maar het oog wil ook wat; anders swipet de lezer het direct weg.

Met de tekst is het net zo, maar daar hebben we veel meer mogelijkheden. En dus ook meer manieren om het goed en fout te doen. Als lezer merk je niet altijd hoe het beeld door ons is samengesteld. Dat doen we natuurlijk zo consci├źntieus mogelijk.

Deze week zagen lezers twee uitersten op de website. Dinsdag het verslag van een buurtbewoner over hangjongeren. Om daar zo veel mogelijk reacties op te krijgen schreven we Politie verliest grip op gewelddadige hangjongeren. Dat werkte: het trok 2500 lezers. Inclusief de wijkagent; die stond meteen aan de deur van de bewoner. Dat was nu ook weer niet de bedoeling. En de nationale pers rook een scherp verhaal met koeienletters. De kop van het artikel moet echt anders, zo appte de bewoner. Die avond hebben we het veranderd in Bewoners geïrriteerd door baldadige jongeren. Met een naschrift erbij.

Woensdag was het andersom. Een artikel over de wijkraad is met veel zorg samengesteld en met alle betrokkenen besproken voordat het gepubliceerd werd. De bijna slaapverwekkende titel Bestuur Wijkraad Wesselerbrink onderbezet trok met moeite 600 lezers. Op Facebook volgden enkele kritische reacties, maar een aardverschuiving bleef uit, en dat was ook de bedoeling. Dat heeft onze wijk niet nodig.

Binnenkort komkommertijd. Lekker fris. Ik wens iedereen een fijne zomervakantie!

Robert aan de Stegge

[starbox id=Robert]