Buurt geïrriteerd door baldadige hangjongeren

Brinken rondom basisscholen de Tender en de Zuidsprong worden in de avonduren geteisterd door een groot aantal hangjongeren. Ze gooien stenen en zwaar vuurwerk, vernielen spullen en dagen bewoners uit.

Door een bezorgde buurtbewoner;
naam bij redactie bekend

De pleinen achter de scholen zijn slecht verlicht en er zijn aan alle kanten vluchtwegen. Zodra de politie komt vliegen de jongeren alle kanten uit. Dat maakt het voor de politie erg moeilijk om daadwerkelijk te kunnen optreden.

Dit alles begint bewoners behoorlijk te irriteren. Zij vragen zich dan ook af hoe dit nu verder moet.

Naschrift van de redactie: de titel van dit artikel was eerst “Politie verliest grip op gewelddadige hangjongeren”. Het is echter niet de bedoeling om de politie op de vingers te tikken. Daar leek het wel op; onze excuses daarvoor. Het doel van dit artikel is om te peilen wat de mening van bewoners is, en eventuele verbeteracties teweeg te brengen.

Lees ook: