Nieuwe parkeerplaatsen winkelcentrum volgende week gereed

Op dit moment is de bouw rondom Winkelcentrum Zuid in volle gang. De sloop van het voormalige postkantoor is bijna afgerond. En de parkeerplaatsen worden vernieuwd.

Door Frank Roeloffzen,
centrummanager Winkelcentrum Enschede Zuid

Nieuwe parkeerplaats rondom gymzaal

Volgende week (van maandag 10 juli) is het eerste gedeelte van de nieuwe parkeerplaats klaar, ter hoogte van de gymzaal. Als winkelcentrum zijn we hier erg blij mee; we hebben er daarmee een groot aantal parkeerplaatsen bij. Het parkeren wordt hierdoor een stuk gemakkelijker. Wanneer de bestaande parkeerplaatsen vernieuwd worden zijn er meer parkeerplaatsen dan voorheen. Ook zijn de parkeervakken breder. Een vaak gehoorde klacht waar we gelukkig wat aan hebben kunnen doen.

Markt

Zodra het eerste gedeelte van de parkeerplaats klaar is verhuist de markt naar de nieuwe parkeerplaats. In dezelfde periode verhuist ook de bewaakte fietsenstalling naar de nieuwe parkeerplaats. In de periode daarna zal het tweede deel van de nieuwe parkeerplaats, het noordelijke gedeelte, worden afgerond

Start nieuwbouw

Volgende week word ook gestart met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Als eerste worden de bouwhekken geplaatst. De nieuwbouw achter de Kruidvat en de nieuwbouw van de Emté (op de oude locatie van het postkantoor) worden tegelijk gerealiseerd. De grote parkeerplaats is vanaf dat moment bereikbaar vanaf de Wesselerbrinklaan via de nieuwe inrit. Deze wordt dan met borden aangegeven.

Parkeerplaats naast Jumbo

Eerdaags is ook het eerste gedeelte van de vernieuwde parkeerplaats naast de Jumbo klaar. Dit is de parkeerplaats bij de kruising Wesselerbrinklaan – Broekheurne-ring. Komende weken zal een steeds groter gedeelte klaar zijn waardoor de Jumbo er straks ook meer parkeerplaatsen bij krijgt.

Parkeerplaatsen Bibliotheek

Tijdens de werkzaamheden aan de parkeerplaatsen blijven de parkeerplaatsen achter de Bibliotheek/richting de Kiepen volop beschikbaar.

Foto’s: Julian Atienzar