Collectieve Zorgverzekering

De collectieve zorgverzekering van de gemeente voor mensen met veel zorgkosten en/of een laag inkomen.

Vóór 1 januari 2018 kunt u weer kiezen welke zorgverzekering u volgend jaar afsluit. Speciaal voor mensen met een laag inkomen en/of veel zorgkosten heeft de gemeente Enschede in samenwerking met Menzis een collectieve zorgverzekering samengesteld. . Deze zorgverzekering heet Garant Verzorgd en bestaat uit een basisverzekering èn aanvullende verzekering met ruime vergoedingen. De gemeente Enschede betaalt mee aan deze verzekering en helpt u zo besparen op uw zorgkosten.

Meer zorg voor minder geld
• u krijgt extra vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer;
• vergoeding voor eigen bijdragen die u aan het CAK moet betalen voor bijvoorbeeld ondersteuning bij het huishouden of andere voorzieningen uit de Wmo;
• Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring

Kies een pakket dat bij u past
Er is altijd een pakket dat aansluit bij uw behoefte. U kunt kiezen uit drie aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Heeft u weinig zorgkosten? Dan is GarantVerzorgd 1 of 2 met een lage premie een goede keuze. Heeft u veel zorgkosten? Kies dan voor de uitgebreidere GarantVerzorgd 3. Afhankelijk van uw verwachte tandartskosten, kunt u kiezen voor de GarantTandverzorgd, 250, 500 of 750.

Verplicht eigen risico verzekeren of gespreid betalen
Bij de Garant Verzorgd 3 verzekering heeft de gemeente het verplichte eigen risico al voor u afgedekt. Voor de meeste zorgkosten uit de Basisverzekering geldt dat u de eerste € 385,– zelf moet betalen (verplicht eigen risico in 2018). Bij de Garant Verzorgd 3 verzekering heeft u dus geen eigen risico meer. U kunt er bij Menzis ook voor kiezen uw eigen risico gespreid te betalen. Deze service kunt u aanvragen via menzis.nl/mijnmenzis. U kunt ook bellen naar 088 222 40 40. Let op! U kunt niet kiezen voor vrijwillige verhoging van het eigen risico.

Voor wie?
Het pakket Garant Verzorgd 1 en 2 bij Menzis is beschikbaar voor mensen met een inkomen tot maximaal 110% van het sociaal minimum. Het pakket Garant Verzorgd 3 is ook beschikbaar voor mensen met een inkomen tot 120%. De hoogte van deze bedragen kunt u vinden op www.gezondverzekerd.nl/menzis.

Hulp bij overstappen bij de Menziswinkel
U kunt overstappen tot 1 januari 2018. Wilt u dit snel en eenvoudig regelen?
Ga naar www.gezondverzekerd.nl/menzis, selecteer uw gemeente en meld u aan. U kunt ook bellen met de OverstapCoach van Menzis. De OverstapCoach geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via 088 222 40 80 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur. Of kom langs bij de Menzis winkel voor vragen over de Menzis zorgverzekering en hulp bij het overstappen. U vindt de Menzis winkel aan De Ruyterlaan 25, 7511 JH Enschede. De winkel is geopend van maandag t/m vrijdag 8:30 uur – 17:00 uur