Alzheimerbijeenkomst in De Magneet voor Suryoye

Op maandagavond 28 mei wordt er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Theehuis gehouden. Deze avond richt zich met name op mensen met een Suryoye achtergrond. Het thema van deze avond is: Wat kunnen we met goede voeding bereiken tegen dementie?

De volgende punten zullen aan de orde komen:

  • Gezonde voeding, eten en drinken bij dementie
  • Welke voedingsmiddelen helpen tegen dementie?
  • Je kunt veel meer met je voeding dan je denkt
  • Tips

De voorlichting zal worden gegeven door psycholoog Jasmijn Baysoy en Nicme İlgün voor mensen met dementie, mantelzorgers, familie en andere belangstellenden. Er wordt informatie gegeven maar er is ook ruimte om nader met elkaar in gesprek te gaan.

Het bijzondere aan deze avond is dat de inleiding in het Syrisch en Nederlands wordt gehouden. Dit omdat is gebleken dat er bij de oudere generatie een taalprobleem is en dat is extra lastig bij deze (gevoelige) materie.

Datum:    28 mei 2018
Tijd:         inloop: 19.00 uur , programma: 19.30 – 21.00 uur
Locatie:   Wijkcentrum de Magneet, Hertmebrink 1, 7544 DC Enschede

De toegang is gratis. Men hoeft zich niet op te geven of te reserveren. U bent van harte welkom en een kopje koffie/thee staat voor u klaar!

Inlichtingen: Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Mehmet Emir, Alifa Welzijn Ouderen, 053-4320122, m.emir@alifa.nl