Wijkbudget aanvragen: de spelregels

Zoals de meeste mensen weten kun je wijkbudget aanvragen voor allerlei zaken in je buurt. Maar waar kun je het precies voor gebruiken, en waarvoor niet, en wat moet je er verder voor doen? Hier in het kort de regels.

Er wordt door een aantal buurten in Wesselerbrink goed gebruik gemaakt van het wijkbudget dat jaarlijks door de gemeente beschikbaar wordt gesteld. Maar er zijn ook nog buurten die weinig of niets aanvragen. Hierbij een oproep aan die buurten: ga eens in overleg met je buren of er iets georganiseerd kan worden, bij voorbeeld verfraaiing van de buurt, bloembakken, of een picknicktafel. Kijk voor inspiratie eens naar de budgetaanvragen van anderen.

Betreft het een barbecue of ander gezellig buurtfeest, vraag dan een bijdrage van de het wijkbudget. Deze bijdrage kan besteed worden aan de huur van materialen. Kosten voor eten en drinken worden niet vergoed.

Betreft het een grote aanvraag boven de € 5000 dan zijn er enkele extra regels. Dan dien je draagvlak aan te tonen door middel van handtekeningen van minimaal 70% van de bewoners uit je buurt. Betreft het speelplekken of andere wijzigingen van de openbare ruimte, dan stemt de Werkgroep Wijkbudget van de wijkraad eerst af met het stadsdeelbeheer van de gemeente. Ook wordt je verzocht in een openbare vergadering een presentatie te geven van je aanvraag.

Tot slot zijn er enkele regels over de verantwoording, dat wil zeggen hoe je de bonnetjes dient in te leveren.

Lees voor een aanvraag even alle regels na