Steeds verrassend – Prikkelpraat

Op weg, met Lieveke stevig ingepakt tegen de koude wind in de buggy, gaan we eerst even langs bakker Oonk. Het is al een beetje laat voor mijn favoriete brood, maar misschien hebben we geluk. Wist het eigenlijk wel, dus laat me verrassen met een Generaal, of was het een Kardinaal? Maakt ook niks uit, ben in de vechtmodus dus ik kan alles en iedereen aan, zelfs een geüniformeerd volkorenbrood. Lieveke krijgt zoals altijd een pracht van een krentenbol en is daar minstens een kwartier zoet mee. En dat is de broodnodige bedoeling want ik ga mijn gram halen.

Had namelijk vorige week via mail een aanbieding gehad van de ‘steeds verrassend, altijd voordelige drogist’ van een nieuw soort neuszalf. De hele familie is wat verkouden en mijn neus verandert dan al snel in een erg pijnlijk clownesk rood balletje. Dit zalfje leek me wel iets om uit te proberen: aanbieding geactiveerd. LET OP, stond erbij, niet in alle filialen verkrijgbaar. Oké, ik klik op de link, no problem, ons filiaal staat in het lijstje. Op naar de winkel, maar daar kan ik het fel begeerde tubetje niet vinden. Dus trek ik aan het eerst voorbijkomende rode jasje. Medewerker 1: Zou het niet weten mevrouw, ik vraag mijn collega… Medewerker 2: Nou, dat hebben wij denk ik niet hoor, maar zal even iemand anders vragen. Medewerker 3: Heb ik echt nog nooit van gehoord, neuszalf? Medewerker hoogste in rang op deze zaterdagmiddag… ik laat me verrassen: Neuszalf… nooit van gehoord, waar wilt u het voor gebruiken? VOOR MIJN AAMBEIEN NATUURLIJK!!

Vandaag, maandagmiddag, gewapend met 2 printjes, van de aanbieding en de lijst met filialen, op zak, ben ik op oorlogspad. Ik wil en zal die zalf krijgen. Niet meer voor mijn neus, want de verkoudheid is al op zijn retour, maar gewoon omdat ik vind dat het mij aangeboden is, ik er moeite voor heb gedaan, maar vooral omdat ik niet werd geloofd door 4 ‘verrassend en voordelige deskundigen’.

Lieveke smult van haar krentebol en ik betreed het slagveld, printjes in de aanslag. Supervriendelijke filiaalmanager hoort mijn betoog aan, loopt naar een rek en haalt het gewenste tubetje er onder uit. Verder nog iets, waar ik u mee van dienst kan zijn mevrouw? Vredesakkoord getekend. Ik heb mijn tubetje, mocht ik onverhoopt last krijgen van aambeien…

Nanna

Wil je ook een verhaal / ergernis of gewoon een gedachte kwijt, maar vind je het moeilijk om het kort en krachtig onder woorden te brengen? Mail naar Nanna en ze maakt er een statement van. Ook gewoon een gezellig mailtje is van harte welkom. Mailadres: nannaprikkelpraat@gmail.com