Kosteloos naar een Gezondere Leefstijl

Sportaal, Menzis en Gemeente Enschede slaan handen ineen om inwoners te stimuleren om gezonder te gaan leven.

Een goede gezondheid is belangrijk, nu meer dan ooit. In menig praatprogramma wordt aandacht besteed aan het onderwerp ‘gezonde leefstijl’. Iedereen wil fit worden, alleen is dat niet altijd even makkelijk. Goed in je vel zitten, is niet vanzelfsprekend. Gezond eten, bewegen en met elkaar hierover praten, helpt je om je beter te voelen. Sportaal, Menzis en Gemeente Enschede zijn de samenwerking aangegaan zodat mensen uit Enschede kosteloos een eerste stap kunnen zetten naar een gezonder leven.

Hoe werkt het?
De Beweegmakelaar van Sportaal gaat met je in gesprek over de motivatie voor een leefstijlprogramma en vraagt of er nog andere problemen zijn bijvoorbeeld met geld of werk. Vervolgens krijg je de juiste hulp, dit kan een leefstijlprogramma zijn. Het programma heet de Gecombineerde Leefstijl Interventie, of afgekort GLI genoemd. De GLI wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en je betaalt ook geen eigen risico. Tijdens het programma leer je hoe je gezond eet en beter slaapt. Je kunt ook samen met anderen bewegen onder begeleiding van de Beweegmakelaar, waardoor je ervaart dat bewegen best leuk is. Twee jaar lang wordt je begeleid door een leefstijlcoach, hierna weet je hoe je gezonder kunt leven en hoe je dit kan blijven volhouden.

‘Als ik het kan, kan jij het ook’
Onder het motto ´Als ik het kan, kan jij het ook´ start begin maart een campagne. Zet (gratis) de eerste stap naar een gezonder leven door een afspraak te maken met de Beweegmakelaar. De campagne richt zich in eerste instantie op mensen met een laag inkomen. Kijk voor meer informatie op www.sportaal.nl/gezonderleven.