Ga op Jacht naar Gymleraren in Zuid

Volgende week donderdag 6 januari kunnen basisschoolkinderen op zoek naar vier gymleraren die voortvluchtig zijn in stadsdeel Zuid. Net zoals bij de serie van het populaire online platform StukTV is het de bedoeling om uit handen te blijven van de achtervolgers. Kinderen die op zoek aan naar deze boeven maken kans op te gekke prijzen. Sportaal wil zo stimuleren dat kinderen ook in de kerstvakantie lekker naar buiten gaan om te bewegen.

 

Hoe werkt het?

De gymleraren zijn op de vlucht per fiets. De achtervolgers, de kinderen, hebben hier een uur de tijd om de gymleraren te vinden en krijgen om de 5 tot 10 minuten hun locatie en een codewoord via TikTok. Wie lukt het om het codewoord te roepen en binnen 10 meter afstand van de boeven te komen. De eerste drie duo’s krijgen een mooie prijs. Om mee te doen moet je Sportaal volgen op TikTok.

Starttijden en locaties

Woensdag 5 januari is de jacht geopend op meester Sami en meester Kevin. In het oosten van de stad kunnen kinderen om 10.00 uur op zoek in Hogeland/ Wooldrik, om 11.30 uur zitten de gymleraren ergens verstopt in Velve/ Stokhorst/ Ribbelt en om 13.00 uur kun je ze zoeken in Glanerbrug.

De dag erna op donderdag 6 januari zijn meester Guido en meester Charbel in het zuiden van de stad op de vlucht. De eerste jacht start om 10:00 uur in Stroinkslanden. Vervolgens hebben de kinderen vanaf 11:30 uur een uur de tijd om in Wesselerbrink de voortvluchtigen te zoeken en tot slot verstoppen de boeven zich nog één keer om 13:00 uur in Helmerhoek.

Basisschoolkinderen worden uitgedaagd om op een veilige manier op zoek te gaan naar de gymleraren, dus houd afstand tot anderen en kijk goed uit.