Heel de Posten bakt op donderdag 8 juni 2023 – ter gelegenheid van ons 50 jarig bestaan

Misschien heeft u het al gehoord: dit jaar bestaat de Posten 50 jaar. Gedurende het hele jaar staan we hierbij stil. In de eerste week van juni (5 juni – 9 juni) staat onze speciale jubileumweek gepland. In die week hijsen we de jubileumvlag en hangen we de slingers op. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Bij jarig zijn hoort immers ook een feestje en bij feestje hoort weer lekkere taart. Dit feestje vieren we natuurlijk niet alleen. Het is het leukst om dit samen te doen met u en met jou, als buren en wijkbewoners.

Daarom is het idee ontstaan voor ‘Heel de Posten bakt’, dé variant op het televisieprogramma ‘Heel Holland bakt’. In ‘Heel Holland bakt’ wordt gezocht naar de beste thuisbakker van Nederland. Bij ‘Heel de Posten bakt’ wordt er, u voelt hem al aankomen, gezocht naar de beste cupcake bakker en taartenversierder van onze wijk.

Wanneer: donderdagmiddag 8 juni 2023

Waar: in de tent op het voorterrein van de Posten (de Posten 135)

Hoe en wat: het programma bestaat uit 2 onderdelen: cupcakes bakken en taarten versieren.

Beste cupcake bakker

De middag start om 14.00 uur met de jurybeoordeling van de cupcakes. Hiervoor kunnen de cupcake creaties tussen 13.00 en 13.30 uur gebracht worden naar de tent op het voorterrein van de Posten. De jury bestaande uit 3 medewerkers van de Posten, namelijk: Marcel (onze kok), Hennie (lid Cliëntenraad) en Ton (manager facilitair).

Aanmelden cupcake bakken? Wanneer u mee wilt doen, kunt u een cupcake bakpakket afhalen bij de receptie van de Posten. Op het moment van afhalen, tekent u zich ook in op de inschrijflijst. Dit is uw bewijs van deelname. Inschrijven en afhalen kan van maandag 24 april tot en met vrijdag 19 mei 2023 (tussen 9.00 en 16.00 uur). De Posten stelt hiervoor 50 cupcake bakpakketten gratis beschikbaar. Hierbij geldt op = op. Uw cupcake kunt u dan thuis bakken en versieren. De allermooiste cupcake (1 cupcake) neemt u vervolgens op de dag zelf mee naar de Posten. De ingeleverde cupcakes worden eerst beoordeeld op hun uiterlijk. Dit zal plaatsvinden tussen 14.00 en 14.45 uur. De top 10 mooiste cupcakes worden hierna tevens beoordeeld op hun smaak. De bakkers van de mooiste én lekkerste 3 cupcakes ontvangen een prijs. Deze prijsuitreiking start om 14.45 uur.

Taarten versieren

Om 15.00 uur is de start voor de deelnemers van het taarten versieren. Ook dit vindt plaats in de tent op het voorterrein. 2 bewoners van de Posten doen hier aan mee. Daarnaast zoeken we nog 4 deelnemers uit de wijk. Zowel jong als oud kan zich hiervoor aanmelden. De beste 3 taartenversierders gaan met een prijs naar huis. De jurybeoordeling en prijsuitreiking start om 15.45 uur.

Aanmelden taarten versieren? Aanmelden kan door een email te sturen naar Dewi van der Heide via dvanderheide@deposten.nl of door u/je in te schrijven bij de receptie van de Posten. Aanmelden kan van maandag 24 april tot en met vrijdag 19 mei 2023.

Niet meedoen? Ook dan bent u van harte welkom. De cupcakes en taarten moeten tenslotte ook opgegeten worden, dus óók daar zoeken wij mensen voor. 😉Wees welkom op donderdagmiddag 8 juni a.s. bij de Posten, dan maken we er een gezellig feestje van met elkaar.