Wilminktheater geeft gratis voorstelling in parken Enschede, leuk voor bewoners uit de wijk(en)

Graag brengen wij u van het volgende op de hoogte: De Recreanten is een wrange komedie over klein geluk en groot geld en de hechtheid van een gemeenschap. Het gaat over hoe sterk mensen zich kunnen maken als ze zich verenigen en hoe ze zich er vooral niet onder laten lullen. De Recreanten zijn John Buijsman en Michiel Nooter. Het duo treedt vier keer gratis op verschillende buitenlocaties is Enschede: Van Heekpark, Wooldrikpark, Wesselerbrinkpark en Theehuis Schuif es aan.

De Recreanten kwam tot stand nadat John bij zijn vakantiehuisje in Hoek van Holland een mokerslag te verwerken kreeg: er waren plannen om het bijna honderdjarige oord weg te vagen. Terwijl John op dat moment samen met Jeroen van den Berg aan het stuk Revue werkte, hield hij iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het recreatieoord.

Deze bloemrijke verhalen spraken zo tot de verbeelding dat ze op vrije wijze het project hebben gevormd. Tekstschrijver Tjeerd Bischoff vertaalde samen met Helmert Woudenberg de improvisaties naar de uiteindelijke tekst en Jeroen van den Berg regisseerde.

Voorstellingen gratis

De vier voorstellingen van De Recreanten zijn gratis te bezoeken. Bezoekers moeten wel reserveren.

De Recreanten wordt in Enschede gespeeld op:

-Zaterdag 3 juni om 20.00 uur in het Van Heekpark.

-Zondag 4 juni om 14.30 uur in het Wooldrikpark.

-Zaterdag 10 juni om 20.00 uur in het Wesselerbrinkpark.

-Zondag 11 juni om 14.30 uur in Theehuis Schuif es aan.

Meer info:

https://www.wilminktheater.nl/nl/agenda/3729/John_Buijsman_en_Michiel_Nooter/De_Recreanten