Bollenvelden in de Wesselerbrink

Komend voorjaar, als alles goed gaat, hebben we in de Wesselerbrink bollen en kruidenvelden. Meer (bio)diversiteit maakt het verschil. Een diversiteit van ‘groen’ levert een variatie van organismen op die samenwerken in ons ecosysteem. Door het planten van verschillende soorten bloembollen en het inzaaien van een natuurkruidenmengsel trekt het concept ‘Natuurlijk bloeiende berm’ vele insecten aan.

Aanplant van bloembollen in het vak naast de flat aan de Wesselerbrinklaan  

-Het mengsel bestaat enkel uit bloembollen aangezien de kruiden reeds ingezaaid zijn, nadat de kruiden gemaaid en afgeruimd zijn zullen wij de bollen planten.

Aanplant van bloembollen in het Wesselerbrinkpark.

Natuurvriendelijke oever bollen

Aanplant van bloembollen Broekheurnering – wesselerbrinklaan Winkelcentrum Zuid

Bee Surprice mix en Plukmengsel   Voor de insecten en de biodiversiteit is dit een goed mengsel aangezien het bloeit voordat de kruiden in bloei staan, zodoende is het ook een mooie locatie voor voedselplek voor bijen/insecten.

Vanaf februari tot aan juni zullen de bollen in bloei staan, hierna nemen de kruiden het stokje over.

En dit kan het worden. Zo wordt het naderend voorjaar dan beleefd.