Bewoners Team Stroinkslanden opgeheven

Na 10 jaar met vele successen is BTS bij onze noabers in Stroinkslanden gestopt omdat een onwerkbare demotiverende situatie is ontstaan. BTS is in Stroinkslanden, wat in Wesselerbrink de wijkraad is.

De basis van BTS ligt in de jaren 2004 en 2005, tijdens het project Buurt in Actie, om in Stroinkslanden de leefbaarheid en gezelligheid te vergroten. Na afloop van dat project stak een groep enthousiastelingen de koppen bij elkaar en werd de stichting Bewoners Team Stroinkslanden opgericht. Het belangrijkste doel was in die tijd om “een brug te slaan tussen bewoners, gemeente en woningbouwcorporatie”.

Het grote struikelblok was de aankoop van de gymzaal aan Het Stroink 108 in 2014. Al spoedig bleek er van alles mis te zijn: van een gebrekkige besluitvorming binnen BTS tot misleidende communicatie tussen Stadsdeel Zuid en BTS, verdraaiingen van de werkelijkheid, en alternatieve feiten.

Voormalige gymzaal Stroinkshal

De verhoudingen tussen de partijen werden onwerkbaar, de vrijwilligers werden overvraagd, de exploitatie van de gymzaal werd onbetaalbaar en onverantwoord onveilig. Voor de leden van BTS werd de opgave om op deze manier nog als vrijwilliger zoveel energie, betrokkenheid en motivatie op te brengen te groot.

De Stroinkshal werd gesloopt, en de begeleiding van de zo belangrijke en onmisbare Smiley vrijwilligers raakte in het slop. Radar nam het over van Alifa. De evaluatie van het hele project gymzaal met Stadsdeel Zuid verliep zeer onbevredigend. BTS besloot daarna zichzelf op te heffen.

Het is niet anders!Lo Nipperus

Eerder, in januari 2015, werd bij onze andere buren Wijkraad Helmerhoek opgeheven. Na anderhalf jaar, in oktober 2016, is een nieuw Bewonersplatform Helmerhoek uit de as herrezen.

Zie ook “Nutteloze gymzaal kost gemeente Enschede een ton” van september 2016 door TV-Enschede FM.