Buurtfeest Hulskamphof

Ieder jaar wordt er door bewoners van de Hulskamphof een buurtfeest georganiseerd voor alle bewoners van de straat. Dit jaar vond dit feest plaats op 2 september. Het belangrijkste doel is het bevorderen van het buurtgevoel tussen de bewoners onderling.

Door Bas ter Brugge

Met de drukke dagelijkse beslommeringen van iedereen is het goed om ieder jaar een keer een middag en avond met alle buren door te brengen en elkaar beter te leren kennen.

Na de geslaagde Italiaanse avond van vorig jaar, hebben we dit jaar gekozen voor een barbecue met Oosterse invloeden. Er is een grote partytent met lange eettafels gehuurd en een fraai springkussen voor de jongste buurtbewoners. Vanaf 17:00 uur was iedereen welkom voor een hapje en een drankje, en vanaf 18:00 uur werd de barbecue aangestoken om het in overvloed aanwezige vlees te grillen. Naast vele soorten vlees (van hamburgers en worstjes voor de kleintjes tot gekruide rib-eye en biefstuk voor de liefhebbers) bestond het menu uit Oosterse salades, couscous en gegrilde groenten. Het geheel werd omlijst met gezellige muziek. Om 21:30 werd de avond voor de jongsten afgesloten met het roosteren van marshmallows boven een vuurtje.

Hierna werden volgens traditie de vrijwilligers voor de organisatie van volgend jaar gevraagd. Ook deze keer was het weer geen probleem om ze te vinden, wat betekent dat de buurt enthousiast is en het feest echt een “blijvertje” is. De laatste volwassenen gingen uiteindelijk rond 01:00 uur naar huis, waarna wij de spullen hebben opgeruimd.

Graag willen wij namens alle bewoners van de straat de werkgroep wijkbudget het Oosterveld bedanken voor de financiële bijdrage. Samen met de bijdrage van de bewoners stelde dit ons in staat om een gezellig en smakelijk buurtfeest te organiseren!