Nieuw: wijkbudget in live grafieken

Wesselerbrink is koploper in de automatisering van de wijkbudgetadministratie. Daar zijn we trots op. Nieuw is dat je nu zelf mee kunt kijken naar diverse grafieken: waar gaat ons geld heen?

In 2018 heeft de gemeente in totaal € 971.000 beschikbaar gesteld aan alle wijken. Daarvan gaat het leeuwendeel, € 117.000 ofwel 12%, naar Wesselerbrink. Op de tweede plek komt Stadsveld met 6.5%, om maar een idee te geven. De verdeelsleutel blijft in 2019 gelijk. Het gaat kortom niet om een kinderachtig bedrag.

Gelukkig weten veel bewoners van Wesselerbrink de weg naar dit wijkbudget te vinden. Jaarlijks doen 100 tot 140 mensen en lokale organisaties een aanvraag, om hun leefomgeving prettiger te maken. Om alle aanvragen goed en snel te behandelen zijn veel vrijwilligers wekelijks bezig. Onze vrijwillige IT-specialisten ontwikkelen er administratie-software bij. Daardoor zijn aanvragen live te volgen.

Bekijk de grafieken

(Of via het menu hierboven: Wijkbudget -> Grafieken van aanvragen)

Aanstaande donderdagavond 28 maart wordt in de openbare wijkbijeenkomst besproken hoe ons geld in 2018 is besteed, en wat het beleid voor 2019 wordt. Heb je vragen of ideeën, kom dan langs in wijkcentrum De Magneet!