Bijeenkomst over Broekheurnerborch opnieuw gepland

Op maandagavond 3 juni kwamen zo'n 150 bezorgde buurtbewoners naar de infobijeenkomst van het RIBW. Het RIWB wil cliënten met psychische of psychosociale problemen helpen in het Broekheurnerborch.

Bewoners van Bijvank Noord en Eikendaal maken zich zorgen over de veiligheid in hun buurt. Niet iedereen was uitgenodigd door het RIBW. Dat werd in de buurt snel opgepakt: huishoudens ontvingen dit weekend een brief van “betrokken bewoners”.

Nieuwe afspraak vóór 12 juni

De opzet van het RIBW was om vragen te beantwoorden en informatie te geven in 4 verschillende lokalen van basisschool de Windroos, aan het Bijvank. Een gemiste kans; noabers bleven buiten op het schoolplein. Een woordvoerder van de buurt: “Omdat we anders bang zijn dat we als groep worden opgedeeld en 10 verschillende antwoorden krijgen. Dat willen we niet. We staan als één buurt achter ons verhaal en niet als individuen.”

Na enig overleg met het RIWB is besloten om de infobijeenkomst opnieuw te plannen. Maar dan met de groep als geheel. En vóór de speciale stadsdeelvergadering van 12 juni.

Streven naar een win-win-situatie

Er zijn ook andere geluiden te horen in de wijk. Een bewoner: “Vooropgesteld, ik vind dat er veel beter voorgelicht had moeten worden en als er een gemeentelijk beleid dat er niet meer psychisch kwetsbare mensen in de Wesselerbrink mogen wonen moet dat tot uitvoer worden gebracht. Maar ik wil ook opkomen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid; zij verdienen net als ieder ander een respectvolle bejegening. Zoals er de laatste weken soms over wordt gepraat is dit zeker niet het geval. Ik spreek in mijn werk regelmatig ouders die een zoon of een dochter hebben met een psychische kwetsbaarheid en ik weet hoe pijnlijk het voor hen is om soms te horen hoe er over hun kind wordt gepraat. Het maakt mij verdrietig en ook boos om te zien en te horen hoe de discussie nu wordt gevoerd.”

“Ik zou zeggen, kijk eens naar de synergie tussen Helmerzijde en de wijk Helmerhoek en hoe er van elkaars voorzieningen gebruik wordt gemaakt. We kunnen ook streven naar een win-win situatie in plaats van tegen elkaar afzetten.”

In het nieuws

Foto’s: Harold