Buitenbad gaat dit weekend open

Gezinnen kunnen genieten van het buitenbad Als je aan zomer denkt denk je aan zwemmen. Door de coronamaatregelen ziet een bezoek aan het zwembad er deze zomer anders uit. Binnen de mogelijkheden die de Rijksoverheid zwembaden biedt, zijn vanaf dit Pinksterweekend gezinnen met kleine kinderen weer welkom in het buitenbad Aquadrome.

Het water is opgewarmd en de zonneweide is vooralsnog ingericht met een 30 tal parasols. Elke parasol staat op een privé plekje die je van tevoren online kunt reserveren. Om zoveel mogelijk kinderen tot en met 12 jaar de kans geven om te genieten van het mooie zomerweer, wordt er gewerkt met tijdsblokken die online te boeken zijn. Elk tijdsblok is 2,5 uur waarin je voor 25 euro met maximaal 5 personen 2,5 uur terecht in het buitenbad. Van deze vijf personen zijn 1 of 2 personen 18 jaar of ouder (begeleiding) en de rest is maximaal 12 jaar oud.

‘We richten ons op gezinnen met kleine kinderen en weten uit ervaring dat deze doelgroep ons bad effectief 2,5 uur bezoekt. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk gezinnen op een veilige manier laten recreëren bij ons buitenbad’ aldus teamleider zwembaden Marco Pierik.

De jeugd t/m 12 jaar kan vrij zwemmen zonder 1,5 meter-regel. Kinderen met minimaal een A-diploma mogen zwemmen in het familiebad met glijbaan en het 25 meter sportbad. Zonder diploma en voor niet zwemvaardigen zijn zwembandjes verplicht. Deze kinderen kunnen gebruik maken van het peuterbad. De zwembadmaatregelen van RIVM schrijven voor dat ouders niet mee mogen in het water. Per gezin mag één ouder op de kant staan met inachtneming van de 1,5 meter afstand tot anderen. Natuurlijk is er ook permanent toezicht.

‘Het was een gepuzzel, maar op deze manier hebben we een leuk én veilig uitje kunnen faciliteren voor gezinnen uit Enschede.’ Aldus Marco Pierik.

De hele zomer kan er recreatief in tijdsblokken gezwommen worden in het buitenbad. Plekken zijn online te reserveren en kunnen maximaal 2 weken van te voren worden geboekt. Kijk voor meer informatie op www.sportaal.nl/buitenbad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.