Ondernemers Zuid  in Coronatijd

In de zomervakantie verschijnt de papieren wijkkrant  traditioneel niet. Uw  verslaggevers, nieuwsjagers en vormgever hebben dan ook even vrij. Maar als  ons gevraagd wordt aandacht te geven aan iets wat niet kan wachten tot  september, dan komen we graag langs. Zo zaten we vandaag bij Raymond en  Karin aan de keukentafel. Op anderhalve meter afstand natuurlijk.

Twee kleine hondjes kwamen ons begroeten en later mocht de hele grote hond ook  even komen kennis maken.

Raymond en Karin Moorman zijn beiden geboren en getogen Enschedeërs. 20 jaar geleden zijn ze samen gaan wonen in Zuid.
Raymond heeft  een passie voor koken en 30 jaar ervaring.
Hij heeft als kok gewerkt bij  onder andere Restaurant De Tankenberg en Bistro T-Bone en als docent- restaurant en catering bij De Kapstok, speciaal onderwijs in Hengelo.
Sinds 2012 hebben ze samen een cateringbedrijf en een foodtruck die op uw locatie alles verzorgt, Ray’s Cooking

 

 

 

 

 

 

 

 

De directe aanleiding voor dit stukje was de jaarlijkse BBQ van de wijkraad op de Wesselerbrink.
Daar bleek dat de bescheiden Raymond het dit seizoen tot nu toe wel heel rustig heeft. Raymond werkt normaal gesproken vanuit de keuken in poppodium Metropool in Hengelo en dan snapt u het wel.
Geen concerten, geen festivals en ook de dagbesteding voor jongeren met een  afstand tot de arbeidsmarkt is stil komen te liggen.
Raymond had twee keer  per week een jongen die hand- en spandiensten verrichtte, 1 keer per week een groepje dat lekker bezig kon zijn in de keuken van Metropool en ook nog  een jongere die elke week kwam helpen in het restaurant. Deze jongeren  zitten ook al maanden thuis.

In het restaurant kwamen concertbezoekers  dineren voorafgaand aan het concert. Alles ligt stil vanaf dat ene moment  op 12 maart jl. De geplande band moest weer afbreken, Trijntje Oosterhuis  kon thuisblijven en al het eten moest worden weggegooid.
Sindsdien zitten Raymond en Karin thuis. Even wat nierstenen wegwerken,  een geluk bij een ongeluk dat dat in deze periode gebeurde en nu heel langzaam weer opstarten met her en der een festivalletje zoals Jett Rebel  in Hertme maar er kan en moet natuurlijk meer bij.

Heeft u dus een feestje of andere bijeenkomst met minimaal 20 personen,  kijk dan eens op www.rayscooking.nl
Er zijn zoveel mogelijkheden,  zoals  het voorrijden van de foodtruck op uw locatie!

U kunt ook te allen tijde contact opnemen  via de mail: info@rayscooking.nl of even bellen met 06 147 600 66. >

Bent u zelf ondernemer en heeft u last van de coronamaatregelen en wilt u  ook graag als inwoner van Enschede Zuid in de wijkkrant neem dan contact op  met contact@brinkpraat.nl