verslag v/d Open dag bij de Kuryakos kerk

Op zaterdag 10 september hield de Syrisch-Orthodoxe Mor Kuryakos kerk open dag. “We willen de mensen in de wijk graag kennis laten maken met onze kerk. Dankzij een bijdrage uit de wijkbudgetten kunnen we vandaag iedereen verwelkomen,” legt initiatiefnemer Sara Akgul uit.

 

Op de binnenplaats is het gezellig druk. Mensen uit de wijk drinken een kopje koffie. Op een lange tafel staan allerlei lekkere Syrische gerechten, zoals baklava en andere zoetigheden met pistachenootjes. Er is ook een smakelijke soep van humus met hele kikkererwten. De gerechten zijn gemaakt door de vrouwencommissie van de kerk. De dames laten trots hun gerechten zien en laten ze proeven. Voor de kinderen is er een springkussen geregeld. En ze genieten van de ranja, suikerspinnen en popcorn.